Selecteer een pagina

Maak schijfruimte vrij met Onedrive

De laatste Windows 10 update voegt OneDrive Files On-Demand toe waarmee u meer controle heeft over uw bestanden in de Cloud van Microsoft.

Microsoft geeft iedereen met Windows 10 goede reden om OneDrive te gebruiken, vooral laptop gebruikers met een snelle solid state drive (SSD) met beperkte capaciteit. Met de nieuwe OneDrive ‘Files On Demand’-functie van Windows 10 kunt u de schijfruimte vrijmaken. Met deze nieuwe feature ziet men alle OneDrive-bestanden in de File Explorer (Verkenner) of ze lokaal op het apparaat staan of in de Cloud zijn opgeslagen. Nu is het dus mogelijk de bestanden die u in de Cloud heeft opgeslagen op dezelfde manier te openen als u lokaal opgeslagen bestanden opent.

Controleer uw instellingen

Na het upgraden naar de laatste versie van Windows 10 (Fall Creators), moet de OneDrive Files On Demand-functie ingeschakeld worden. Is dit niet het geval, dan kunt u deze inschakelen door OneDrive te starten. Klik op het ‘double-cloud’ pictogram in de taakbalk onderaan rechts van uw scherm. Selecteer hier Settings (Instellingen). Kies vervolgens het tabblad Settings en zorg dat de keuze; “Save space and download files as you use them” aangevinkt is in het gedeelte ‘Files On-Demand’.

Status iconen

In File Explorer ziet u drie verschillende pictogrammen voor OneDrive-bestanden in de kolom Status:

Wolk met blauwe rand Alleen online bestand
Groene vinkje in witte cirkel Lokaal opgeslagen bestand dat mogelijk terug kan gaan naar online als u ruimte tekort komt
Witte vinkje in groene cirkel Lokaal opgeslagen bestand dat blijft staan, ongeacht of u ruimte tekort gaat komen

Bestand downloaden

Het openen van een online-only bestand (Wolk met blauwe rand) zal het direct downloaden. Het wordt behandeld als een bestand met ‘Groene vinkje in witte cirkel‘. Om het te veranderen in een altijd beschikbaar bestand (Witte vinkje in groene cirkel), klikt u hierop met de rechter muisknop en selecteert ‘Always keep on this device’.

Bestanden uploaden

Als u een lokaal bestand naar de Cloud wilt verzenden, klikt u hier met de rechter muisknop op en selecteert ‘Free up space’. Dit werkt voor elk type lokaal opgeslagen bestand, zowel groen als wit.

Op al onze communcatie, aanbiedingen, werkzaamheden en geleverde producten en/of diensten zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Burgemeester van Eijklaan 121
2254 BJ - Voorschoten

KVK: 65267923

hallo@itventure.nl

071 528 8080